Hoeveel calorieën verbranden om 1 kilo af te vallen?

Wil je 1 kilo afvallen dat moet je ongeveer 7500 kilocalorieën verbranden. Dat is de algemene regel die vaak gehanteerd wordt. Maar er is meer over te vertellen, er zitten namelijk aardig wat haken en ogen aan. 

Wil je afvallen dan zal je meer moeten verbranden dan dat je lichaam dagelijks verbruikt (reken je calorieverbruik uit). Doen we dit niet dan worden de overbodige calorieën omgezet in vet waardoor je gewicht zal toenemen. Het lichaam doet dit om dit vet later weer te kunnen gebruiken in noodsituaties waarin er juist een tekort is. 

500 kilocalorieën minder per dag

Uit onderzoek is gebleken dat je ongeveer 7500 kilocalorieën moet verbranden om 1 kilo lichaamsvet te verliezen. Stel je wilt dus 1 kilo afvallen dan zou je ruim twee weken 500 kilocalorieën  minder kunnen eten dan dat je lichaam verbrandt. Bij elkaar opgetelt kom je dan op 7000 kilocalorieën wat bijna genoeg zou moten zijn om 1 kilo af te vallen.  
Wil je per dag 500 kilocalorieën minder opnemen dan dat je verbruikt, dan moet je wel goed weten hoeveel kilocalorieën  je lichaam dagelijks verbruikt. Dit verschilt erg per persoon en is afhankelijk van je lengte, gewicht, maar zeker ook van je dagelijkse bezigheden. Wil je een schatting van hoe hoog bij jou de dagelijkse caloriebehoefte is? Gebruik dan onze tool om dit uit te rekenen. Naast meer verbranden kan je er natuurlijk ook voor zorgen dat je minder calorieën inneemt door te gaan dieten. Lees alles over een diëten en een goed dieet op Wijvallenaf.nl

Per dag meer calorieën verbranden

Een ander manier om meer calorieën te verbranden dan het aantal dat je dagelijks opnmeemt door te eten, is door te gaan sporten of meer te bewegen. Hoeveel meer calorieën je verbrandt door te gan sporten kan je op deze website uitrekenen. Ook hier gat het om een benadering. De stofwisseling zal altijd verschillen van persoon tot persoon. Gebruik onze tool on uit te rekenen hoeveel calorieën je verbrandt met de verschillende sporten.

Tips of opmerkingen over het aantal calorieën dat je moet verbranden om 1 kilo af te vallen? Deel het in een reactie hieronder.


Copyright © 2019 / contact : i n f o @ calorieenverbranden .nl / Burned Calories