Snel calorieën verbranden

Tips om  meer calorieën te verbranden

  • Wil je meer calorieën verbranden, ga dan meer bewegen. Dit is misschien erg voor de hand liggend maar dit werkt gewoon het best. Zoek een sport die je leuk vindt en ga er 1 of 2 keer per week mee aan de slag. Kijk in ons overzicht met de top 10 sporten om calorieën mee te verbanden.
  •  Ga aan krachttraining doen. Door je spieren te trainen groeit de spiermassa. Heb je meer spiermassa dan ga je ook meer verbranden. Spieren hebben calorieën nodig! 5 kilogram spiermassa verbrandt bij rust dagelijks ongeveer 50 kcal. 5 kilo vet verbrandt ongeveer 50 kcal. Het lijkt misschien een klein verschil maar let op. Dit is elke dag weer, en de aantallen gaan over spieren die niet bewegen. Bij meer beweging zal het verschil groter worden. 
  • Eet vaker kleinere maaltijden of tussendoortjes op een dag. Na elke maaltijd begint je lichaam in een verhoogde snelheid calorieën te verbranden. Eet je vaker dan blijft de verbranding door je lichaam hoog. Eet je 2 of drie keer per dag dan zal het aantal verbrandde calorieën door je lichaam lager zijn. Let op! Ga door vaker te eten niet meer eten per dag, maar verspreid het over meerdere keren. 
  • Sla nooit je ontbijt over. Activer je lichaam gelijk als je opstaat in de morgen door te ontbijten. 
  • Drink veel water, liefst 2 liter per dag. Dit zorgt ervoor dat je minder zal gaan eten maar ook dat je lichaam. Alleen de bewegingen al die je maakt met het drinken van water zorgt voor een verbranding van ongeveer 100 kilocalorieën per dag, zo'n 3000 per maand. Het is ook nog eens erg goed voor je nieren en andere organen. 
  • Onderschat kleine bewegingen niet. Voorbeelden kunnen zijn dat je gaat lopen als je aan de telefoon bent, dat je mee stept op de maat van de muziek, traplopen in plaats van de lift of een mandje nemen in de supermarkt in plaats van een kar. Alle beetjs helpen.

Met welke sporten kan ik snel calorieën verbranden?

Wil je calorieën verbranden door te gaan sporten, gebruik dan onze tool om te kijken hoeveel calorieën jij met de verschillende sporten kan verbranden

Heb jij tips?

Heb jij tips voor anderen om snel calorieën te verbranden? Laat het weten in een reactie hieronder!


Copyright © 2019 / contact : i n f o @ calorieenverbranden .nl / Burned Calories