Taillemeting

Taillemeting

Taillemeting is een uitstekend instrument om te bepalen of je een gezond gewicht hebt of niet. Het meten van de taille kan dus in plaats van het vaststellen van het vetpercentage of het berekenen van de BMI een indicatie geven voor het gezondheidsrisico. Een taillemeting kun je prima zelf uitvoeren als je de beschikking hebt over een centimeter. Aan de hand van het resultaat kun je zien of er sprake is van overgewicht of vetzucht, zodat je eventueel passende maatregelen kunt nemen en indien nodig afvallen.

Meten van de taille

Met de centimeterrol in je hand kun je de taillemeting uitvoeren. Het is daarbij belangrijk dat je de omtrek meet rond het slankste deel van je taille. Dat is de locatie, waar de bovenkant van het bekken zich bevindt en de onderkant van de onderste rib. Voor mannen en voor vrouwen gelden er andere standaarden om te bepalen of er aan de hand van de taillemeting sprake is van gezond gewicht, overgewicht of vetzucht.

Tailleomtrek

Vrouwen met een tailleomtrek van meer dan tachtig centimeter hebben last van overgewicht. Voor diegene is het belangrijk om in elk geval te zorgen dat de omvang niet toeneemt. Komt er een uitslag tevoorschijn met een omtrek van de taille van meer dan 88 centimeter, dan is er sprake van vetzucht. Het is dan belangrijk om te gaan afvallen om de omtrek te verkleinen. Voor mannen geldt dat er sprake is van overgewicht als de tailleomtrek meer dan 94 centimeter bedraagt. Dat gaat over in vetzucht als de omtrek boven de 102 centimeter uitkomt. Ook in dat geval is het belangrijk om maatregelen te nemen en een dieet te volgen om af te vallen. Sporten kan daarbij uiteraard veel helpen.

Vet rond de buik

Overgewicht brengt risico’s met zich mee voor de gezondheid, maar indien het vet zich vooral rond de buik bevindt, dan is het gezondheidsrisico nog hoger. In dat geval is het namelijk zo dat er vaker aandoeningen optreden op het gebied van hart- en vaatziekten. Ook een verhoogde kans op diabetes is aanwezig. Om te kijken of de vetverdeling meer gezondheidsrisico’s met zich meebrengt kan een taillemeting een eerste indicatie geven.


Copyright © 2019 / contact : i n f o @ calorieenverbranden .nl / Burned Calories