Top 10 sporten om calorieën mee te verbranden

Wil jij calorieën verbranden door te gaan sporten dan is het verstandig eens goed te kijken naar welke sport je gaat doen. Er zit namelijk erg veel verschil tussen de sporten als het gaat om het aantal calorieën dat je ermee verbrandt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de top 10 sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt.

1 - Wielrennen

Wielrennen(racefietsen) staat niet in alle lijstjes bovenaan, maar bij ons wel. Ik zal uitleggen waarom. Wielrennen is een sport die je lang kan volhouden, langer dan bijvoorbeeld hardlopen. Met beide sporten verbruik je ongeveer hetzelfde, maar omdat je wielrennen langer kan volhouden, verbrand je meer calorieën . Een uurtje fietsen kunnen de meeste mensen wel, maar een uur hardlopen is niet voor iedereen weggelegd. Het gaat dus wel echt om fietsen met een racefiets, liefst met een gemiddelde van boven de 30 km per uur. Spinning valt trouwens ook in deze winnende categorie. Reken online je eigen calorieverbruik uit met wielrennen

2 - Squash

Bij een potje squash sta je bijna nooit stil, want het balletje stuitert alle kanten op. Je verbruikt dus veel calorieën. En daarnaast word je er hartstikke fit van. Wie weleens een uurtje op de squashbaan heeft gestaan weet hoe bezweet je de baan af gaat. Reken snel online uit hoeveel calorieën jij verbrandt met een potje squash.

3 - Hardlopen

Niet gewoon joggen, maar echt met een redelijk goed tempo, liefst boven de 10 km per uur. Alles daaronder is natuurlijk ook prima maar de verbranding neemt aanzienlijk toe als je sneller loopt. Lees op deze website alles over calorieën verbranden met harlopen 

4 - Bootcamp.

Al enige jaren zeer populair, vooral onder de jongeren. Deze door het Amerikaanse leger ontwikkelde training is heel intensief en daarom verbrand je er veel calorieën mee. Het nadeel is wel dat je Bootcamp niet zo maar 2 uur vol kan houden. Daarom is een combinatie met cardiotraining, zoals hardlopen of wielrennen, ideaal. Wil je weten hoeveel calorieën jij kan verbranden met een bootcamp sessie, gebruik dan onze online Bootcamp calculator

5 - Vechtsport

Hieronder vallen bijvoorbeeld kickboksen, gewoon boksen en judo. Vechtsporten zijn zeer intensief en daarom zo goed om calorieën te verbranden. Na een half uurtje intensief boksen ben je waarschijnlijk al helemaal bekaf. Reken snel online uit hoeveel calorieën jij kan verbranden  met vechtsport.

6 - Zwemmen

Alle manieren van zwemmen zijn goed voor je lijf en je verbrandt makkelijk veel calorieën. Er zit wel een groot verschil in de slag die je gebruikt. Met een rustige schoolslag verbrand je ongeveer 450 calorieën per uur, met een borstcrawl ongeveer 750 calorieën en met een (moeilijke) vlinderslag zit je al snel op de 900 calorieën per uur, afhankelijk van je gewicht en lengte. Reken zelf uit hoeveel calorieën jij kan verbranden met zwemmen.

7 - Hockey en handbal

Met deze sporten verbrand je meer calorieën dan bijvoorbeeld voetbal of volleybal, puur vanwege het feit dat je minder vaak stil staat. Als een bal over de zijlijn gaat bij het voetballen moet er vaak even gewacht worden op de inworp. Bij hockey gaat dit hele proces veel sneller waardoor je meer in beweging bent en dus ook meer calorieën verbrandt. Reken snel uit hoeveel calorieën  jij kan verbranden met hockey of handbal.

8 - Voetbal

Zoals bij nummer 7 al omschreven, is deze sport net iets minder intensief dan hockey of handbal. Vooral omdat je bij het voetbal regelmatig ook even stilstaat en een beetje uit kan rusten. Voetbal speel je tijdens een officiële wedstrijd met 22 personen. De spelers staan bijna altijd stil als de bal niet in de buurt is. Gebruik onze online tool om uit te rekenen hoeveel calorieën je verbrandt met voetbal.

9 - Tennis

Tennis is natuurlijk heel erg leuk om te doen maar om calorieën te verbranden is het niet de ideale sport. Dit komt omdat je regelmatig moet wachten op de bal. Als een bal bijvoorbeeld wordt uitgeslagen of als er verkeerd geserveerd is, dan moet je toch even wachten totdat je tegenstander de bal weer naar je toe slaat en je daadwerkelijk in actie moet komen. Gebruik onze online rekenmachine om uit te rekenen hoeveel calorieën je verbrandt met tennis.

10 - Volleybal

Ook bij deze teamsport verbrand je minder calorieën omdat de bal regelmatig uit het spel is. Hier speelt effectieve speeltijd dus eveneens een grote rol. Daarnaast is het maar de vraag of jij je echt moet inspannen als de bal niet naar jou wordt gespeeld maar naar een medespeler. Reken uit hoeveel jij verbrandt met een potje volleybal.

Heb jij vragen of opmerkingen over deze lijst, laat dan hieronder een reactie achter.


Copyright © 2020 / contact : i n f o @ calorieenverbranden .nl