Calorieen verbruik

Het verbruik van calorieën door het lichaam gaat de hele dag en nacht door. Calorieën zijn nodig om in leven te blijven en dus simpelweg om het hart te laten kloppen. Bij het actief bewegen of sporten zullen er door het lichaam meer calorieën verbruikt worden dan als je op de bank zit. Maar zelfs tijdens je slaap is er sprake van verbruik van calorieën door het lichaam.

Hoeveel calorieën verbruik ik per dag?

Wil je weten hoeveel calorieën jij ongeveer per dag verbruikt? Wij kunnen middels onze rekentool een schatting maken van je dagelijkse verbruik. De uitkomst is afhankelijk van je lenge, gewicht,leeftijd, geslacht en hoe actief je dagelijks bent. Gebruik onze tool om direct uit te rekenen hoeveel calorieën je dagelijks verbruikt

Calorieverbruik

Het aantal calorieën dat een lichaam dagelijks verbruikt is van verschillende factoren afhankelijk. Zo is je leeftijd een factor, maar ook of de vraag of je man of vrouw bent en hoe het met je spiervolume is gesteld zijn bepalend voor het verbruik van calorieën door het lichaam. Daaropvolgend is de mate van inspanning, zoals lichamelijke activiteiten uiteraard ook van belang. Het calorieverbruik is afhankelijk van de Basal Metabolic Rate oftewel de ruststofwisseling en van de benodigde energie voor de dagelijkse bezigheden. Naast de genoemde factoren speelt ook je gewicht en het actief beoefenen van een sport een rol bij het verbruik van calorieën door het lichaam. Heb je overgewicht, dan verbruik je bij eenzelfde inspanning meer calorieën dan iemand met een laag gewicht.

Vragen of opmerkingen over het verbruik van calorieën? Laat het weten in een reactie hieronder.


Copyright © 2019 / contact : i n f o @ calorieenverbranden .nl / Burned Calories