Top 10 sporten om calorieën mee te verbranden

Top 10 sporten om calorieën te verbranden

Wil jij calorieën verbranden door te gaan sporten dan is het verstandig eens goed te kijken naar welke sport je gaat doen. Er zit namelijk erg veel verschil tussen de sporten als het gaat om het aantal calorieën dat je ermee verbrandt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de top 10 sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt.

  1. Op nummer 1 staat bij ons wielrennen (racefietsen). Deze sport staat niet in alle lijstjes bovenaan, maar bij ons wel en ik zal uitleggen waarom. Wielrennen is namelijk een sport die je lang vol kan houden. De meeste mensen kunnen makkelijker een uur fietsen dan dat ze een uur hardlopen. De verbranding is redelijk gelijk tussen deze twee sporten maar bij wielrennen kan je het meestal beter volhouden. Er zijn genoeg mensen die 4 uur kunnen fietsen, maar hoeveel mensen ken jij die 4 uur kunnen hardlopen? Vandaar bij ons op nummer 1: wielrennen. Het gaat dus wel echt om fietsen met een racefiets, liefst met een gemiddelde van boven de 30 km per uur.  Spinning valt trouwens ook in deze winnende categorie .
  2. Op nummer twee staat het intensieve squash. Een sport waarbij je eigenlijk nooit stil kan staan omdat het zo ontzettend snel gaat omdat het balletje zo slecht stuitert. Wie weleens een uurtje op de squashbaan heeft gestaan weet hoe bezweet je van de baan af gaat.
  3. Op nummer 3 staat hardlopen. Niet gewoon joggen, maar echt met een redelijk goed tempo, liefst boven de 10 km per uur. Alles daaronder is natuurlijk ook prima maar de verbranding neemt aanzienlijk toe als je sneller loopt.
  4. Op nummer 4 staat de populaire bootcamp. Al enige jaren zeer populair, vooral onder de jongeren. Het is zo intensief en daarom verbrandt je er erg veel calorieën mee. Nadeel is dat je een bootcamp niet zo maar 2 uur vol kan houden. Daarom is het ook ideaal om te doen in combinatie met cardio, bijvoorbeeld hardlopen of wielrennen.
  5. Op nummer 5 staat de vechtsport. Hieronder vallen bijvoorbeeld kickboksen, gewoon boksen en judo. Vechtsporten zijn zeer intensief en daarom zo goed om calorieën te verbranden. Na een half uurtje intensief boksen ben je waarschijnlijk al helemaal bekaf.
  6. Op nummer 6 van sporten waarmee je veel calorieën kan verbranden staat zwemmen. Wel zit er een groot verschil in de slag die je gebruikt. Met een rustige schoolslag verbrand je ongeveer 450 calorieën per uur, met een borstcrawl ongeveer 750 calorieën en met een (moeilijke) vlinderslag zit je al snel op de 900 calorieën per uur, afhankelijk van je gewicht en lengte.
  7. Op nummer 7 staan de teamsporten hockey en handbal. Met deze sporten verbrand je meer calorieën dan bijvoorbeeld voetbal of volleybal, puur vanwege het feit dat je minder vaak stil staat. Als een bal over de zijlijn gaat bij het voetballen moet er vaak even gewacht worden op de inworp. Bij hockey gaat dit hele proces veel sneller waardoor je meer in beweging bent en dus ook meer calorieën verbrandt.
  8. Op nummer 8 staat voetbal. Zoals bij nummer 7 al omschreven is deze sport net iets minder intensief dan hockey of handbal. Vooral omdat je bij het voetbal regelmatig ook even stilstaat en een beetje uit kan rusten. Voetbal speel je tijdens een officiële wedstrijd met 22 personen. De spelers staan bijna altijd stil als de bal niet in de buurt is.
  9. Op nummer 9 staat tennis. Tennis is natuurlijk heel erg leuk om te doen maar om calorieën te verbranden is het niet de ideale sport. Dit komt omdat je regelmatig moet wachten op de bal. Als een bal bijvoorbeeld wordt uitgeslagen of als er verkeerd geserveerd is, dan moet je toch even wachten totdat je tegenstander de bal weer naar je toe slaat en je daadwerkelijk in actie moet komen.
  10. Als laatste in deze lijst staat volleybal. Ook bij deze teamsport verbrand je minder calorieën omdat de bal regelmatig uit het spel is. Hier speelt effectieve speeltijd dus eveneens een grote rol. Daarnaast is het maar de vraag of jij je echt moet inspannen als de bal niet naar jou wordt gespeeld maar naar een medespeler. 

Heb jij vragen of opmerkingen over deze lijst, laat dan hieronder een reactie achter.


Copyright © 2019 / contact : i n f o @ calorieenverbranden .nl / Burned Calories